VOKSA GJESTEHUS LIGGER PÅ ØYA VOKSA.

Det gamle posthuset på øya Voksa på Sunnmøre er renovert og påbygd. Det er nå klart til å ta imot besøk og overnatting. Huset fra 1800 tallet var i svært dårlig forfatning når restaurerings arbeidet startet, det var i siste liten at huset ble berget fra totalt forfall. Nå er prosjektet blitt til et gjestehus med historiske linjer og spesiell atmosfære.
Huset har  hatt stor historisk betydning for øysamfunnet, det har vært en viktig tanke å beholde husets opprinnelige utsjånad og farge. Nå kan huset benyttes til glede for lokale og tilreisende som vil overnatte, eller være deltakere på Voksa kultursenter sine aktiviteter like ved gjestehuset.
Innvendig er huset restaurert så nær som mulig slik det engang var. Det har fått påbygg i stil med det gamle. Innvendig er husets fargevalg fargerikt og friskt slik det har vært. Utvendig er rødfargen beholdt.
Alt av inventar og møbler er gjenbruk og huset har beholdt en hjemmekoselig atmosfære. Det er  innredet med gamle møbler som passer til huset. En del av møblene er originale og har historisk tilknytning til huset.
Plass til gruppe på opptil 14 personer om de kjenner hverandre. Ellers plass til 12 personer. Huset har 8 soverom, hvor av tre er små og brukes som enkeltrom eller til barn. Møterom, stort kjøkken, to bad, stove, to sitteplasser der en kan sitte og lese i ro eller ha en sosial prat med familie og venner.
Gjestehuset ligger noen få minutters gange fra Voksa kulturhus der Sommerakademiet har base. Det er to minutter å gå til fergen som går til fastlandet. Fergen er i dag gratis. I Voksa kulturhus like ved gjestehuset foregår ulike aktiviteter som en kan delta på eller besøke under sitt opphold på Voksa.

Utleigepriser

  • Kr. 550.- pr. person/døgn

  • Ved lengre leigeperioder, pris etter avtale

  • For grupper, ved leige av hele huset, pris etter avtale

  • Tillegg kr 200,- pr. person for sengetøy og håndklær.

  • Innsjekk kl. 14.00

  • Utsjekk kl. 11.00 eller etter avtale

Kontakt informasjon: Voksa gjestehus: Svarstad Mobil +47 900 79 022
E-post: karin@somak.no     www.sommerakademiet.com