Aktiviteter

VANDRETUR MED BOTANISKE OG HISTORISKE OPPLEVELSER

PÅ VOKSA PÅ SØRE SUNNMØRE: Tidspunkt: 24.juni. kl. 15:00-18:00

Velkommen til vandretur på Voksa. Sommerakademiet arrangerer vandretur på øya Voksa i havgapet på Søre Sunnmøre. Voksa ligger i skipsleia med Stadhavet som nabo. Øya ligger i et område med mange små holmer og skjær, øyene Sandsøya og Kvamsøy ligger på hver sin side av Voksa.

Voksa var i sin tid sentral når det gjaldt industridrift med uttak av kalkstein. Det ble eksportert store mengder kalkstein og «kalkmjøl» fra Voksa. Kalksteinen på Voksa gjør at øyen har en rik og mangfoldig plantefauna.

Vandreturen starter på fergekaia, her møter du Karin Flatøy Svarstad, hun tar imot deltakerne som ankommer med fergen til Voksa kl 15:00. Karin er leder av Sommerakademiet og Voksa kultursenter, hun er oppvokst på Voksa. Hun gir et innblikk i historien på denne innholdsrike øyen. Det blir en god miks av gammel og ny historie. Det blir en vandring forbi den gamle handelsstaden.

Videre går turen til posthuset som nå er blitt til Voksa gjestehus. Der blir det omvisning og litt å bite i. Derfra fortsetter vandringen rundt Voksehaugen der Liv Åm fra Volda er botanisk guide. Hun forteller om de spennende og unike plantene og urtene, hun er godt kjent med plantelivet på Voksa.

Vandreturen går på den gamle vegen som i sin tid gikk rundt Voksa. Det er lett å gå og passer for store og små. Turen ender opp i «Kalkbråte», og de som ønsker kan ta del i friluftskonserten som Tonehimmel arrangerer kl.18:00, en fin avrunding på vandreturen.

På Voksa og Sandsøya er det gjennom et par år plantet over 8000 ulike påskeliljer, i tillegg vokser det det mange tusen forvillede påskeliljer som setter sitt preg på vårblomstringen på øyene. Dette bidrar til trivsel for lokalbefolkningen og besøkende.

Voksa gjestehus er det gamle posthuset på Voksa. Huset er fra 1800 tallet og er nå restaurert og har plass til 10-12 personer for overnatting. Det blir omvisning i det historiske huset og kaffe med noe til før selve vandreturen starter rundt Voksa.

På vandreturen får du se: planter, gamle tufter, berg, havet og holmene i området. Øya har et rikt fugleliv så en vil se og høre flere fuglearter på vandringen.

Fergen til Voksa går fra kommunesenteret Larsnes. Det er to ferger i sambandet, de anløper også Åram. Det tar 30 minutter fra Larsnes og 15 minutter fra Åram til Voksa. Fergen er gratis for biler og passasjerer.

Vandreturen ender opp i det gamle industri området «Kalkbråte». Her arrangerer Tonehimmel friluftskonsert, den er en del av Samtidsmusikkfestivalen i distriktene på Sunnmøre. Søkelys settes på musikk, natur og mennesker. Det skaper en ramme for fremføring av samtidsmusikk i omgivelser der natur og publikums refleksjon er en viktig del av konsert opplevelsen.

Minimum 6 deltakere før vandre turen arrangeres.

Pris kr 180,- inklusive forfriskninger, kaffe og noe å bite i, samt to guider på turen som varer i 3 timer. Bindende påmelding.

 

Konserten i «Kalkbråte» på Voksa starter kl.18:00   Billett kr 350,- kan kjøpes på stedet.

Påmelding og informasjon om vandreturen:

Sommerakademiet

Karin Flatøy Svarstad

Mobil 95215399  Mobil 90079022

 


——————–

——————–

——————–

Aktiviteter

Sommerakademiet tilbyr opplevelser, aktiviteter, kurs, veiledning og opplæring tilrettelagt for grupper, firma, enkeltpersoner og barn samt temakurs for lærere og andre. Aktivitetene avtales på forhand om ikke annet er opplyst.

Leder av Sommerakademiet, kunstneren Karin Flatøy Svarstad tar imot hospitanter for kortere eller lengre perioder innen toving/filting. Ta kontakt for mer informasjon.