Kurs 3 –  Collager i ull, mixed media.

Mandag 24. oktober

Instruktør: Chris Lines fra Storbritannia

Sted: Stend jordbruksskole. Fana i Bergen.

Tidspunkt: 18:00-21:30.       

Kurs pris kr 795,-

Depositum utgjør kr. 350,-
(Refunderes ikke ved avmelding)

 

Sommerakademiet kan igjen tilby kurs i toving med ull. Vi er glade for at vi nå kan annonsere kurs med Chris Lines under Ullveka. Tittel på kurset er «Collager i ull, Mixed media» På dette kurset lærer en å sette sammen farger og tekstiler for å få et helhetlig motiv i farge og form.

Kurset med Chris er blitt utsatt i to år på grunn av korona situasjonen, men nå kan vi se frem til besøk av en meget dyktig og internasjonalt anerkjent tekstil kunstner. Chris er lærer og tekstil kunstner fra Storbritannia, og har arbeidet med ull i mange år og har spesialisert seg på filting/toving og bruker det som sitt hoved medium nå.

Hun bruker ull i kombinasjon med andre materialer og tekstiler som kan være håndfarget eller håndmalt. Chris er opptatt av teksturen i overflaten, jobber og med ull der resultatet blir filt collager med motiv og farger som blir til figurer eller abstrakte uttrykk. Dette får du som deltaker prøve ut på kurset under veiledning av Chris. Du trenger ikke å ha erfaring med ull og toving, du vil få instruksjon om hvordan man skal jobbe for å få et spennende resultat.

Du får veiledning i hvordan man best bygger opp en collage med ull kombinert med andre tekstiler slik som blant annet silke.

Denne teknikken innehar mange muligheter, det kan bli til bilder eller som innslag på vesker og andre produkter i ull der en ønsker spesielle mønster innslag.
Det brukes finfibra ull, den kan kombineres med andre typer ullkvaliteter. Teknikken er våttoving, den eldste tekstile teknikken vi kjenner i verden i dag.
Litt materialer inkludert.

Kurset passer for alle.        Begrenset antall plasser.         Kurset er på engelsk. Kan bli endringer i programmet.

Som en del av Ullveka programmet skal Chris holde foredrag på Alver hotell lørdag 22.oktober. Hun forteller om sitt arbeid og om hvordan hun inspireres og arbeider.

Påmelding og informasjon:

Sommerakademiet
Karin Flatøy Svarstad
E-mail: sa@somak.no
Mobil +47 952 15 399 / 900 79 022
www.sommerakademiet.com