Kurs 3

KURS I ISLANDSK BRODERI – 16.september – Innvik

Seminaret er et samarbeide med Island i prosjektet Fiber Fokus, Wool as a sheard Cultural Herritage and Art. Prosjektet går ut på at en skal lære av hverandre sin kultur og tradisjoner innafor ull og tekstil. I den forbindelse kommer Jóhanna Erla Pálmadóttir fra Island og holder kurs og underviser i islandsk broderi. Broderi er hennes spesialområde som tekstilutøver og lærer. Hun holder til daglig ved Island sitt nasjonale tekstil senter i Blondus vest på Island.

Island har lange tekstiltradisjoner, Jóhanna har ansvar for et stort broderi prosjekt på Island som har vart i mange år der en broderer islandsk og norsk historie. Broderiet er mer enn 40 m langt, dette vil hun holde foredrag om og vi får se og høre om dette fantastiske broderi prosjektet.

Island har litt andre broderi teknikker enn det vi bruker her i landet. Broderi i Norge har i de senere år mest vært knyttet til bunader og de tradisjonene, men heldigvis er det økende interesse for broderi nå.

På kurset benyttes ullfilt som er produsert på tovekurset kvelden før. Det er og mulig å bruke andre kvaliteter. Jóhanna vil ha med ulike eksempler slik at en kan se hvordan tradisjonelt broderi er på Island.

Jóhanna snakker om deres tradisjoner og viser ulike eksempler på det de broderer på Island.

Oppstart: 16.september kl 09.00  ankomst og informasjon.
KURS : kl 09:00-12:00
Kurs pris: kr 650,- inklusiv broderi garn.