Kurs 7

ISLANDSK STRIKKEKURS

Sted: Voksa kultursenter, Sunnmøre
Tid: 23. september
Instruktør: Hulda Brynjólfsdóttir fra Island

Sommerakademiet feirer 25 år og i den forbindelse arrangeres flere aktiviteter og turer i Vesterled. Det arrangeres seminar og spennende kurs. Dette kurset inngår i programmet til Seminaret Fiber fokus
del 2. Et samarbeids prosjekt med Island og Sommerakademiet der Karin Flatøy Svarstad er leder.
I Norge går prosjektet over to helger, en ullhelg i Innvik i samarbeid med Stiftelsen Gamle Innvik Ullvarefabrikk og Innvik bygdekvinnelag. 15.-17. september. Siste del av prosjektet avsluttes med en Ullhelg på Voksa 22.-24. september i Voksa kultursenter på Sunnmøre, med kurs, foredrag og utstillinger. På dette kurset vil en strikke islandsk mønster og med den garnkvaliteten de bruker på Island.

Instruktør Hulda BrynjóIfsdóttir har strikket og arbeidet med ull i mange år. Hun har bygget opp et spinneri på Island og spinner sin egen og andres ull. Hun farger og sitt garn. Hulda har strikket i mange år og representert Island i flere sammenhenger i utlandet på ulike garn og strikke arrangementer og festivaler.

På dette kurset vil du få strikke med garn fra Island som hun har spunnet fra sine egne sauer. Hulda skal og holde «fåredrag» om sau, ull og strikking på Island. Hun vil og fortelle om sine erfaringer med etablering spinneriet sitt, en «mini mill», som disse spinneria heter, som hun startet fra grunnen.

Hulda vil veilede hver og en gjennom strikkeprosessen, så kurset passer for alle, også de som ikke har strikket tidligere. Dette er en unik mulighet til å lære under veiledning av en med lang erfaring.

KURS 7. Islandsk strikkekurs

Oppstart: 23.september
Ankomst/registrering kl 08:30
Kurs: kl 09:00 -12:00
Kurspris: kr 650,- bet. ved påmelding. Kan betales på vipps til 95215399. Tillegg for materialer.

Sommerakademiet
Mail: sa@somak.no
Mobil: 952 15 399

Tar forbehold om endring av pris og kursinnhold.