Kurs 4

KURS I TOVING AV SMYKKER

Sted: Lyngheisenteret i Nord Hordaland.
Tid: 5. – 6. oktober. Ullveka.
Instruktør: Judit Pócs fra Ungarn

Sommerakademiet feirer 25 år og Ullveka 10 år. I denne forbindelse tilbys spennende kurs og aktiviteter. En av aktivitetene under Ullveka er kurs i toving med Judit Pórcs fra Kecskemét i Ungarn, et land som har lange tradisjoner når det gjelder ull og toving. Kulturen og tradisjonen med bruk og utnyttelse av ull er fortsatt sterk. Judit er fiberkunstner og kunstlærer. Hun har utstillinger med sine kreative arbeider i mange land. Hun er en anerkjent tekstilkunstner med lang erfaring, jobbet med toving siden 90-tallet.

Judit har utviklet sin spesielle teknikk og stil. Hun er dyktig til å kombinere og blande farger til en miks som resulterer i spesielle fargevalører, dette er noe hun er kjent for. Hvordan hun jobber for å få disse fantastiske resultatene lærer man på kurset.

Tema på kurset er smykker, det vil si ørepynt og anheng i ulike fasonger. Judit har jobbet med smykker i mange år og utviklet sine egne kreative kolleksjoner. Judit er spesielt dyktig på skulpturell filting, dette kommer til uttrykk i hennes smykker, de har både abstrakte og organiske former. Hun inspireres ofte i form og farger i fra insekter, de blir til flotte og fargerike smykker som hun er så kjent for.

Judit er opptatt av lyset i sine arbeider, hun bruker ulike metoder og materialer for å få dette til. I de senere år har hun eksperimentert med integrering av ulike materialer i sine arbeider. Hun bearbeider overflaten både før og etter at arbeidet er ferdig. Hvordan lyset reflekteres spiller en viktig rolle i hennes arbeider. Hun er opptatt av form, hennes arbeider er kreative og skulpturelle og ofte med en enkel utforming som er tilpasset både bruken og fargen og kvaliteten som ullen har.

På kurset benyttes finfibra ull som passer til smykker. Det blir ull for salg på kurset som passer til formålet. Judit har med div materialer for salg slik at en kan prøve kombinasjon av andre kvaliteter og ull.
Judit underviser på engelsk og demonstrer og veileder under toveprosessen til ferdig arbeid, det passer derfor for alle som har interesse av å lære hvordan lage smykker og ørepynt i ull. Judit vil og snakke om hvordan det jobbes med ull i Ungarn og viser ulike eksempler på det hun arbeider med.

Kursstart: Kl 17:30
Depositum: Kr 900,- betales ved påmelding
Kurspris: Kr 1250,-

Sommerakademiet
Mail:
sa@somak.no
Mobil: 952 15 399

Tar forbehold om endring av pris og kursinnhold.