Kurs 8

KURS 8. Farging av garn og ull

KURS I FARGING AV GARN OG ULL

Sted: Voksa kultursenter, Sunnmøre
Tid: 24. september
Instruktør: Hulda Brynjólfsdóttir og Sigrún Helga Indridadottir fra Island.

Sommerakademiet feirer 25 år og i den forbindelse arrangeres flere aktiviteter og turer i Vesterled. Det arrangeres seminar og spennende kurs. Dette kurset inngår i programmet til Seminaret Fiber fokus del 2. Et samarbeids prosjekt med Island og Sommerakademiet der Karin Flatøy Svarstad er leder. I Norge går prosjektet over to helger, en ullhelg i Innvik i samarbeid med Stiftelsen gamle Innvik Ullvarefabrikk og Innvik bygdekvinnelag. 15.-17. september. Siste del av prosjektet avsluttes med en Ullhelg på Voksa 22.-24. september i Voksa kultursenter på Sunnmøre samarbeid med Sandsøy strikke klubb. Det arrangeres, kurs, foredrag og utstillinger, egen utstilling av strikkeprodukter fra øyene i havkanten.

Instruktører til dette kurset er to glade damer fra Island. Island har lange tradisjoner for farging av garn med det som finnes i naturen. På kurset skal en plukke lav og farge med, samt sopp. En vil og farge med farger beregnet for ull og silke i mikroovn. Hulda og Sigrún farger sitt garn selv. De vil ha med litt av eget garn for visning og salg. Til farging brukes garn fra Island og fra den norske villsauen, kan og ta meg eget. På kurset vil en og farge knapper av horn/bein. En deltar praktisk i farge prosessen for å lære mest mulig.

Hulda og Sigrún veileder gjennom farge prosessen. Kurset passer for alle som gjerne vil begynne å farge garn/ull selv fra det som vokser i naturen. Dette er en unik mulighet til å lære under veiledning av to glade damer fra Island med lang erfaring på dette området.

KURS 8. Farging av garn og ull

Oppstart: 24.september
Ankomst/registrering: kl 08:30
Kurs: kl 09:00 – 15:00
Kurspris:kr 950,- bet. ved påmelding. Kan betales på vipps til 95215399 Tillegg for materialer.

Sommerakademiet
Mail: sa@somak.no
Mobil: 952 15 399

Tar forbehold om endring av pris og kursinnhold.