SOMMERAKADEMIET

Karin Flatøy Svarstad, leder og ansvarlig for Sommerakademiet ønsker velkommen til opphold ved Sommerakademiet, til et variert og spennende program, med opplevelser og kunnskapsbaserte aktiviteter innen kunst og kultur i spesielle omgivelser på Vestlandet og i ”Vesterled” til Shetland, Orknøyene, Færøyene og Hebridene.

Sommerakademiet ble etablert av Karin Flatøy Svarstad og er organisert som en forening. Hovedbasen ligger i Galleri Frøya i Kalvåg, en perle, en ”sørlandsidyll” på Vestlandet. Stedet ligger i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane, mellom Florø og Måløy. Sol og regn gir skiftninger i været. Det værbitte landskapet vil fascinere deg der det ligger – helt ytterst ved kysten, i havgapet mot storhavet, med vill, vakker og varierende natur.
Et opphold ved Sommerakademiet i slike omgivelser vil gi deg inspirasjon og kreativ utvikling. I tillegg får du som deltaker faglige, kunstneriske og kulturelle opplevelser.

I Kalvåg er det etablert et kultursenter i de gamle butikklokalene fra 50-tallet. Her ligger Galleri Frøya, med verksteder, undervisningslokaler, butikk og Galleri Loftet med stor takterrasse.

I Galleri Frøya er det skiftende utstillinger og aktiviteter. Galleri Butikken har et stort utvalg av kunsthandverk av hy kvalitet og spennende gardsmat-produkter.
Sommerakademiet har som mål å skape kunst- og kulturaktiviteter i distriktene, bygge nettverk i ”Vesterled” og tilrettelegge for samarbeid og utveksling innen kunst, kultur og handverk.

Sommerakademiet har aktiviteter i: Hordaland,
Sogn og Fjordane, på Færøyene, Shetland, Færøyene, Hebridene og Orknøyene

Jeg har over lang tid etablert og utviklet et stort nettverk innen kunst, kultur og handverk med landene i ”Vesterled”, til Shetland, Orknøyene, Island, Skottland og Irland. Kunstnere og handverkere fra disse landene har vært tilknyttet Sommerakademiet sitt program i mer enn 10 år.

I Hordaland er Lyngheisenteret valgt som kurssted på grunn av sine flotte omgivelser og et unikt og særpreget bygg med atmosfære i kystlandskapet.

Sommerakademiet har dyktige og inspirerende instruktører fra inn- og utland og med lang erfaring på sine områder. Et opphold i det særpregede og spesielle kystmiljøet gir deg inspirasjon og påfyll i en ellers hektisk hverdag.

Karin Flatøy Svarstad ønsker nye og gamle deltakere velkommen til spennende faglige opplevelser også i år.