Kurs 5

KURS I TOVING AV SKULPTURER-OBJEKTER

Sted: Lyngheisenteret i Nord Hordaland.
Tid: 6.- 8. oktober. Ullveka.
Instruktør: Judit Pócs fra Ungarn.

Sommerakademiet feirer 25 år og Ullveka 10 år. I denne forbindelse tilbys spennende kurs og aktiviteter. En av aktivitetene under Ullveka er kurs i toving med Judit Pórcs fra Kecskemét i Ungarn, et land som har lange tradisjoner når det gjelder ull og toving. Her er kulturen og tradisjonen med bruk og utnyttelse av ull fortsatt sterk. Judit er fiberkunstner og kunstlærer. Hun har utstillinger med sine kreative arbeider i mange land. Hun er en anerkjent tekstilkunstner med lang erfaring, har jobbet med toving siden 90-tallet.

Judit har utviklet sin spesielle teknikk og stil. Hun er dyktig til å kombinere og blande farger til en miks som resulterer i spesielle fargevalører, dette er noe hun er kjent for. Hvordan hun jobber for å få disse fantastiske resultatene vil du lære om på kurset. Judit har jobbet mye med skulpturell form, hun bruker tove teknikker som gir tredimensjonale former i sine spesielle kreative hatter og kostymer. Ofte abstrakte med inspirasjon fra organiske former.
Tema på kurset er skulpturer og objekter. Det vil si at en jobber med tredimensjonal form og kombinerer flere teknikker. Dette kan brukes til andre formål som klær, hatter og vesker. En ender opp med en skulptur som kan henges på vegg eller henge fritt i et rom eller vindu. En lærer metoden og teknikken og dette kan hver og en senere bygge videre på og utvikle sine egne unike former og objekter.

Judit er opptatt av lys i sine arbeider, hun bruker ulike metoder og materialer for å få dette til. I den senere tid har hun eksperimentert med integrering av ulike materialer i sine arbeider i ull. Hun bruker ofte silke i ulike kvaliteter og innlemmer de på spesielle måter i sine arbeider. Hvordan dette utføres er en del av kursinnholdet. Teknikken kan senere overføres til klær eller som dekorasjon på hatter og vesker.
Judit bearbeider overflaten både før og etter at arbeidet er ferdig. Hvordan lyset reflekteres spiller en viktig rolle i hennes arbeider.
På kurset benyttes finfibra ull. Det blir ull for salg på kurset som passer til tema. Judit har med ulike materialer for salg slik at en kan prøve kombinasjon av andre kvaliteter sammen med ull.

Judit underviser på engelsk og demonstrerer og veileder under hele arbeids prosessen, kurset passer derfor for alle som har interesse av å lære hvordan en jobber skulpturelt med ull. Judit snakker om hvordan det jobbes med ull i Ungarn, litt om deres tradisjoner og viser ulike eksempler på det hun arbeider med.

Kursstart: Kl 18:00
Depositum: Kr 1000,- betales ved påmelding
Kurspris: Kr 1850,-

Sommerakademiet
Mail: sa@somak.no
Mobil: 952 15 399

Tar forbehold om endring av pris og kursinnhold.