Kurs 2

KURS I TOVING – 15.september – Innvik

Kurs i toving m/Karin Flatøy Svarstad, hun har arbeidet med ull i mange år og hatt ansvar for flere nasjonale og internasjonale prosjekter der ull har vært tema. Kurset inngår i samarbeide med kurs i islandsk broderi den 16.9.

På tovekurset benyttes to ulike kvaliteter av ull. Det en lager på kurset skal kunne brukes til å brodere islandsk broderi. Det blir underlag til broderikurset med instruktør Jóhanna Erla Pálmadóttir fra Island.

På kurset i toving blir det innføring i en av hovedteknikkene innen toving, hvordan lage et stykke flat filt med rette kanter og hjørner. Dette er grunnteknikken i toving og innbefatter det mest grunnleggende man trenger for å få fine arbeider.  Hvordan legger man ut ull som kommer i flak eller i topps i lange «ullpølser» for å få en fin overflate i sine tovede arbeider.

Beherskelse av grunnteknikkene i toving er avgjørende for å få god kvalitet på arbeider laget i ullfilt. Grunnteknikkene består av tre teknikker: hvordan jobbe for å få til flater med rette kanter og hjørner, hvordan komponerer man en tredimensjonal form og en kompakt form/skulptur i ull? Alle teknikkene kan kombineres, og mange materialer kan brukes sammen med ull for å få ønsket effekt.

Karin snakker om ullen sine egenskaper og bruk av ull generelt.

Oppstart: 15.september kl 17.00  ankomst, informasjon og noe å spise.
KURS: kl 18:00-21:00
Kurs pris: Kr 650,-   inklusiv materialer.