Kurs 6

KURS 6 Trykking på silke og toving med ull

TRYKK PÅ SILKE OG TOVING MED ULL

Sted: Voksa kultursenter, Sunnmøre.
Tid: 22. september.
Instruktør: Ingunn Krogstad

Sommerakademiet feirer 25 år og i den forbindelse arrangeres flere aktiviteter og turer i Vesterled. Det arrangeres seminar og spennende kurs. Dette kurset inngår i programmet til Seminaret Fiber fokus del 2. Et samarbeids prosjekt med Island og Sommerakademiet der Karin Flatøy Svarstad er leder. I Norge går prosjektet over to helger, en ullhelg i Innvik i samarbeid med Stiftelsen Gamle Innvik Ullvarefabrikk og Innvik bygdekvinnelag. 15.-17. september. Siste del av prosjektet avsluttes med en Ullhelg på Voksa 22.-24. september i Voksa kultursenter på Sunnmøre, med kurs, foredrag og utstillinger.
På kurset Trykk på silke og toving benyttes to teknikker, mønster trykk på silke og så toving med ull etterpå. Teknikken kalles nunofilting fordi man kombinerer tekstil og ullfiber, resultatet er en nytt tekstil.

Instruktør Ingunn Krogstad har arbeidet med ull i mange år, hun har bygget opp eget verksted, Ull låven i Valldal hvor hun eksperimenterer med kombinasjon av ull og tekstil. Hun trykker mønster på tekstil først og tover det sammen til nye tekstiluttrykk. Ingunn jobber med mange teknikker innen toving, i tillegg designer og syr hun klær. Hennes tittel er filtmaker, hun er medlem av faggruppen Norske filtmakere. Ingunn jobber og med skulpturell form, hun bruker og tove teknikker til å forme tredimensjonale objekter som krukker og vaser. På dette kurset benyttes silke og finfibra ull. Det blir silke og ull for salg på kurset.

Ingunn veileder hver og en gjennom toveprosessen, en får dermed en unik mulighet til å prøve en metode under veiledning av en som har lang erfaring. En lærer å trykke mønster på silke, legge ut ull og silke for at dette best skal la seg kombinere til et nytt tekstil med fin overflate.

Hver og en får sitt eget unike utrykk gjennom først å trykke mønster på tynn silke og deretter tove silken sammen med finfibra ull. Teknikken kan senere overføres til klær, løper, små bilder, sjal, pulsvarmere, skulpturer og ellers hva fantasien tillater, teknikken innehar mange muligheter.

Oppstart: 22.september. Ankomst/registrering kl 16.00.
Informasjon og noe å spise for de som ønsker det.
KURS 6 Trykking på silke og toving med ull

Kursstart: Kl 17:30 – 21:00
Kurspris: kr 650,- bet. ved påmelding. Tillegg for materialer.

Sommerakademiet
Mail: sa@somak.no
Mobil: 952 15 399

Tar forbehold om endring av pris og kursinnhold.