SOMMERAKADEMIET 2013

 

Karin Flatøy Svarstad, leder og ansvarlig for Sommerakademiet ønsker velkommen til opphold ved Sommerakademiet, til et variert og spennende  program, med opplevelser og kunnskapsbaserte aktiviteter innen kunst og kultur i spesielle omgivelser på Vestlandet og i ”Vesterled” til Shetland, Orknøyene, Færøyene og Hebridene.

 

 Sommerakademiet ble etablert av Karin Flatøy Svarstad og er organisert som en forening. Hovedbasen ligger i Galleri Frøya i Kalvåg, en perle, en ”sørlandsidyll” på Vestlandet. Stedet ligger i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane, mellom Florø og Måløy.  Sol og regn gir skiftninger i været. Det værbitte landskapet vil fascinere deg der det ligger – helt ytterst ved kysten, i havgapet mot storhavet, med vill, vakker og varierende natur.  

Et opphold ved Sommerakademiet i slike omgivelser vil gi deg inspirasjon og kreativ utvikling. I tillegg får du som deltaker faglige, kunstneriske og kulturelle opplevelser.

 

I Kalvåg er det etablert et kultursenter i de gamle butikklokalene fra 50-tallet. Her ligger Galleri Frøya, med verksteder, undervisningslokaler, butikk og Galleri Loftet med stor takterrasse.

 

I Galleri Frøya er det skiftende utstillinger og aktiviteter. Galleri Butikken har et stort utvalg av kunsthandverk av hy kvalitet og spennende gardsmat-produkter.  

Sommerakademiet har som mål å skape kunst- og kulturaktiviteter i distriktene, bygge nettverk i ”Vesterled” og tilrettelegge for samarbeid og utveksling innen kunst, kultur og handverk.

 

Sommerakademiet har aktiviteter i: Hordaland,

Sogn og Fjordane,  på Færøyene, Shetland, Færøyene, Hebridene og Orknøyene

 

 Jeg har over lang tid etablert ogutviklet et stort nettverk innen kunst, kultur og handverk med landene i ”Vesterled”, til Shetland, Orknøyene, Island, Skottland og  Irland. Kunstnere og handverkere fra disse landene har vært tilknyttet Sommerakademiet sitt program i mer enn 10 år.

 

I årets program tilbyr Sommerakademiet en ny destinasjon i "Vesterled", Isle of Man. En spennende tur til et fascinerende sted. Se flere detaljer under menyen

Aktiviteter/ Turer.

 

I Hordaland er Lyngheisenteret valgt som kurssted på grunn av sine flotte omgivelser og et unikt og særpreget bygg med atmosfære i kystlandskapet. 

 

Sommerakademiet har dyktige og inspirerende instruktører fra inn- og utland og med lang erfaring på sine områder. Et opphold i det særpregede og spesielle kystmiljøet gir deg inspirasjon og påfyll i en ellers hektisk hverdag.  

 

Karin Flatøy Svarstad ønsker nye og gamle deltakere velkommen til spennende faglige opplevelser også i år. 

   

Sommerakademiet Karin Flatøy Svarstad
  Mobil: 95215399   E-mail: sa@somak.no